rodinný dům Řevnice

adresa: Řevnice
investor: soukromá osoba
projekt: 3 / 2013
realizace: 10 / 2014

užitná plocha 134 m2 
stavba "na klíč" SCHAUFLER-ROSKOVEC, s.r.o.

Pozemek na konci slepé ulice v chatové oblasti je úzký a stoupá prudce vzhůru po jižním ubočí říční terasy. Nad zářezem pro parkování jsou posazena dvě obytná podlaží. Jejich objemy se nikde nedotýkají terénu a půdorysně vzájemně svírají úhel 90°. Nad částí prvního podlaží s ložnicemi tak vzniká plocha pro střešní terasu u hlavního obytnného prostoru ve druhém podlaží.

Z parkingu pod domem vede ke vstupu do bytu venkovní schodiště. Pokračující vnitřní schodiště ústí uprostřed obytného prostoru s kuchyní a jídelnou na jedné straně a sezením na druhé.

Opěrné stěny zářezu pro parking, schodiště a sklad jsou z monolitického železobetonu. Na stěnách a ocelových sloupech spočívá klasická dřevostavba obytných pater, příčnou tuhost druhého patra zajišťují čtyři ocelové rámy.

Boční fasády směrem k sousedům jsou opláštěné nehořlavými deskami CETRIS, zbývající plochy kryjí modřínové lamely. Prosklení je důsedně stíněno venkovními žaluziemi.