NERATOVICE

rodinný dům

2004 | projekt, realizace

místo: Neratovice
projekt: 3_2004
postaveno: 10_2004
užitná plocha bytu: 135 m2

foto: Ondřej Polák

POKRAČOVÁNÍ PŘÍBĚHU | DŮM&ZAHRADA 8/2014

Dům stojí podél ulice, volná plocha pro zahradu je co největší. Vzájemné posunutí půdorysů ponechává v přízemí hlavní obytný prostor přes obě podlaží, pod přečnívající částí 2NP vzniká kryté parkovací stání. Všechny obytné místnosti mají okna na jihozápad do zahrady. Prosklení v přízemí stíní markýza nad venkovní terasou, okna v patře stíní posuvné okenice.

nosné stěny: tvárnice suchého zdění TESUZ bez omítek
strop nad přízemím: železobetonová monolitická deska
pultová střecha: dřevěná konstrukce
větraná dvouplášťová fasáda: barvené deseky CETRIS

rodinný dům Lánov | SCHAUFLER-ROSKOVEC architektiLÁNOV | 2008 | dům v podhůří Krkonoš